Scoala de zbor cu planorul

 

Aeroclubul "Al.Matei" Iasi organizeaza cursuri pentru obtinerea licentei de planorist. Licenta este valabila in toate tarile din Uniunea Europeana si majoritatea tarilor din rest.
Cursul presupune 60 de ore de curs teoretic si aproximativ 100 de decolari pentru partea practica, totalizand aproximativ 15 ore de zbor. Pentru anul in curs beneficiem de locuri la buget, adresate tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani. Pentru cei care doresc sa urmeze cursul contra-cost, veti putea afla contravaloarea exacta consultand documentul tarife din sectiunea download. Costul cursului complet (teoretic+practic) este de aproximativ 2200 EUR.
Pentru cei care doresc sa experimenteze zborul cu planorul, o pot face pentru aproximativ 11 EUR (costul unui singur zbor)

 

 

Salturi in tandem cu parasuta

 

Doritorii de senzatii tari pot efectua in cadrul aeroclubului nostru, salturi cu parasuta impreuna cu un instructor de la o inaltime de aproximativ 3000 de metri. Salturile se efectueaza din avioane de tip AN2 si GA8 aflate in dotarea Aeroclubului Romaniei. Pentru detalii va rugam adresati-va sectorului parasutism, din sectiunea contact.

 

 

Obtinerea licentei de parasutist

 

Organizam cursuri in vederea obtinerii licentei de parasutism. Pentru anul 2012 avem o alocatie bugetara pentru 10 locuri adresabile tinerilor intre 16 si 22 de ani. Deasemeni executam salturi din turnul de parasutisti.
Organizam si cursuri contra cost de parasutism:
-Curs teoretic pentru licentiere - 30 Euro (se plateste o simgura data)
-Salt cu parasuta - 21 Euro (pretul include saltul, inchirierea si pliajul parasutei)
Inscrierile pentru cursuri contra-cost se vor face incepand cu 25.03.2012 iar cursurile se vor desfasura in in weekend, in cursul lunii aprilie.
Pentru informatii: 0726/678.541

 

 

Obtinerea licentei de pilot privat avion (PPL)

 

Organizam cursuri teoretice si practice in vederea obtinerii licentei PPL (private pilot licence). Aceasta licenta constituie primul pas pentru o viitoare cariera de pilot profesionist. Cursurile se vor desfasura pe aeronave de tip Zlin 142 si IAR 46. Cursul se desfasoara doar in varianta contra-cost, acesta fiind probabil cel mai ieftin curs de acest gen apelabil in Romania.

 

 

Scoala de zbor cu avioane ultrausoare

 

Aeroclubul Romaniei organizeaza cursuri pentru obtinerea licentei de pilot avion ultrausor (ULM). Cursul presupune parcurgerea a 50 de ore de pregatire teoretica si minim 40 de ore de pregatire practica in zbor. Avioanele ultrausoare sunt etapa premergatoare spre o viitoare cariera in aviatie, sau pot constitui un mijloc de agrement.
In ultima perioada, zborul cu avioane ultrausoare a luat o amploare deosebita existand in momentul de fata un numar foarte mare de fabrici producatoare de acest tip de aeronave. Aeroclubul "Al.Matei" vine in sprijinul pilotilor si proprietarilor de avioane ultrausoare, punand la dispozitia acestora infrastructura aeroportoara necesara activitatii de zbor, cat si spatii de hangarare si parcare a aeronavelor private, precum si toate serviciile necesare desfasurarii activitatilor de zbor.